Dani fotografije u Tivtu

Prvi festival fotografije "Tivat Photo Days" koji organizuje NVO "Fluid Drum" iz Tivta sa partnerom JU "Muzej i galerija Tivat", raspisao je javni poziv za sve fotografkinje i fotografe iz Crne Gore na temu "Tranzicija". 

Konkurs je otvoren do 31.03.2024. Minimalan broj fotogrfija po autoru je pet, a maksimalan osam fotografija. Primat će imati konceptualni radovi, kao i radovi koji su nastali u protekle dvije godine. Takođe, mogu se slati i fotografije koje su nastale ranije. Dokumentarna fotografija je najautentičniji izraz prikazivanja istine, a kada autor uvede svoju unutrašnju poetiku, serija fotografija dobija umjetničku notu.


Fotografi su u poziciji da vjerodostojno oslikaju stvarnost koju živimo i dokumentuju vrijeme kroz koje prolazimo.
Najbolji rad će dobiti priznanje za najbolji koncept na ovogodišnjem festivalu, a dodjeliće se i dvije diplome za najbolji dokumentarni rad kao i za najbolju ekološku priču. Sertifikat dobijaju svi autori čije fotografije budu odabrane za izložbu.
U okviru "Tivat Photo Days" biće organizovane panel diskusije, radionce i predavanja. Cilj festivala je edukacija i afirmacija crnogorskih fotografkinja i fotografa kao i svih ljubitelja fotografije, rad sa djecom i mladima, stvaranje kvalitetnih kulturnoumjetničkih sadržaja u predsezoni.


Osim izložbe na temu "Tranzicija" na festivalu će biti upriličeno otvaranje izložbe crnogorskog umjetničkog fotografa Voja Radonjića. Otvaranje ove dvije izložbe će biti petog aprila u 19:00h u prostorijama JU "Muzej i galerija Tivat", radovi će biti izloženi narednih petnaest dana, a program će trajati dva vikenda.


Organizator festivala je NVO "Fluid Drum" iz Tivta sa partnerom javnom ustanovom "Muzej i galerija Tivat". 


Fotografije koje se šalju za konkurs pojedinačno imenovati po principu - ime i prezime autora, redni broj fotografije (janko_janković_1) - Imenovati rad, odnosno seriju fotografija i označiti godinu nastanka. Dozvoljena je minimalna obrada fotografija (svjetlo, krop, kontrast, boja, crno-bijela) - Slati format fotografije - jpg, 1500 piksela duža ivica kao i originalnu veličinu fotografija spremnu za print, u posebnim folderima.


Prijave sa radovima slati na mail: tivatphotodays@gmail.com


Autorska prava: Sva autorska prava na poslate fotografije ostaju u vlasništvu autora tih fotografija, a u muzeju se kopije fotografija arhiviraju.


Za sve informacije mozete nam se obratiti na oficijalnoj facebook stranici: https://www.facebook.com/tivatphotodays

Organizator se obvezuju sve fotografije potpisivati imenima i prezimenima autora prilikom korištenja na izložbenim postavkama, i u reklamne svrhe u svim digitalnim, printanim i televizijskim medijima, a koje se tiču ove izložbe.


 *Organizator zadržava pravo za eventualne izmjene pravila konkursa o kojima su dužni pravovremeno obavijestiti javnost. Svi autori koji se prijave na konkurs potvrđuju da prihvataju sva gore navedena pravila učešća.

* Prenošenje i dijeljenje sadržaja sa portala Art Montenegro na druge medije (portale, sajtove, štampana izdanja...) dozvoljeno je samo uz odobrenje uredništva. Po odobrenju sadržaj je moguće dijeliti samo u cjelini, bez modifikovanja teksta uz napomenu da je sadržaj preuzet sa portala Art Montenegro i uz direktan link ka tekstu.

 

Podijeli ovaj članak
Pročitajte još
Tripo Kokolja - majstor baroka
Previous

Tripo Kokolja - majstor baroka

Leave review
Djelovi teksta preuzeti: Opštinska javna ustanova ...
Read More
Voskresenja ne biva bez smrti
Next

Voskresenja ne biva bez smrti

Leave review
Film je nastao u namjeri da se utiče na evropsko j...
Read More