"Dinoboti" Danila Baletića

Crnogorski umjetnik Danilo Baletić predstavio je svoju novu postavku pod nazivom "Dinoboti čuvaju Podgoricu", na Trgu Argentina u Podgorici.

Njegove impozantne skulpture izrađene od djelova automobila sa otpada, ne ostavljaju nikog ravnodušnim. Ovom umjetniku se mora odati priznanje jer za izradu ovih umjetničkih djela, bez sumnje stoji izuzetno veliki trud i rad.

Raniji roboti Danila Baletića pored Podgorice krasili su Beograd, Osjek, Zadar, Zagreb, Ljubljanu, Milano kao  I dvorište muzeja proslavljenog holivuskog glumca Arnolda Švarcenegera u Gracu.

O njegovim djelima pisale su najčuvenije medijske kuće među kojima je i Asošiejted pres, CNN, Rojters, BBC, Vašington times, a priča o transformersima stigla i do Arabije, Kine, Japana...

* Prenošenje i dijeljenje sadržaja sa portala Art Montenegro na druge medije (portale, sajtove, štampana izdanja...) dozvoljeno je samo uz odobrenje uredništva. Po odobrenju sadržaj je moguće dijeliti samo u cjelini, bez modifikovanja teksta uz napomenu da je sadržaj preuzet sa portala Art Montenegro i uz direktan link ka tekstu.

 

Podijeli ovaj članak
Pročitajte još
Gospoda Glembajevi - Miroslav Krleža
Previous

Gospoda Glembajevi - Miroslav Krleža

Leave review
Radnja drame zbiva se u Zagrebu, u kratkom vremens...
Read More
Lovćenska vila
Next

Lovćenska vila

Leave review
Figura žene, izlivena u bronzi, savršenih je propo...
Read More