Počinje šesti Tivat World festival

Šesti po redu Tivat World festival će se i ove godine održati u Tivtu od 09. do 11. septembra. Lokacije su na tri mjesta: glavni stejdž - La Roche ispred hotela La Roche, stejdž - Atrijum Buća u Centru za Kulturu Tivat i stejdž - Kamelija ispred hotela Kamelija.
Nastupiće dva benda iz Crne Gore: Džanum i MP - Trio, bend iz regiona Naked, dok će iz svijeta nastupiti tri benda: Serhan Savaskan iz Turske, Albaluna iz Portugala i Cubalcanica sa Kube. Festival će tradicionlano otvoriti učenici iz Muzičke škole Tivat na stejdžu Kamelija u petak 09.09. u 19:00h.

Novina ove godine je otvorena panel diskusija na temu "World music" na kojoj će panelisti biti: Dr Rastko Jakovljević etnomuzikolog, Vanja Vukčević teoritičarka muzike, Dijana Sindik direktorica Centra za kulturu Tivat , Milena Gezović bivša članica benda Džanum, članovi benda Naked i umjetnički direktor Tivat World festivala Dalibor Ševaljević.
Fokus diskusije će bit na metodama stvaranje i održivosti "world music" bendova i značaja koji imaju takvi bendovi za svaku državu.
Ova otvorena panel diskusija počinje u nedjelju u 18:00h u Atrijumu Buća i posebno će biti interesantna za muzičare i bendove koji žele svoj rad da prošire van granica Crne Gore i Balkana. Tako da su pozvani svi muzički stvaraoci koji žele da prošire svoje vidike i znanja.
Inače, ovo će biti prva diskusija ovog tipa u Crnoj Gori koja će pružiti informacije što je to "world music", kako funkcioniše ovaj prvac u muzičkoj industriji u regionu i svijetu kao i na koji način crnogorski "world music" zvuk može da se plasira van granica Balkana.


Organizator manifestacije Tivat World festival je NVO "Fluid Drum", a direktor i idejni tvorac festivala je Dalibor Ševaljević.  


* Prenošenje i dijeljenje sadržaja sa portala Art Montenegro na druge medije (portale, sajtove, štampana izdanja...) dozvoljeno je samo uz odobrenje uredništva. Po odobrenju sadržaj je moguće dijeliti samo u cjelini, bez modifikovanja teksta uz napomenu da je sadržaj preuzet sa portala Art Montenegro i uz direktan link ka tekstu.

 

Podijeli ovaj članak
Pročitajte još
Naša preporuka: Crni obelisk - Erih Marija Remark
Previous

Naša preporuka: Crni obelisk - Erih Marija Remark

Leave review
Crni obelisk je roman njemačkog književnika Eriha ...
Read More
Drugačija
Next

Drugačija "Tajna večera"

Leave review
Na slici su, sa lijeva na desno: Galileo Galilej...
Read More