Sedmi Tivat World Music festival

Festival Tivat World Music koji je 2019. godine zaslužno dobio WBA nagradu za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori, ove godine se održava po sedmi put od 8. do 10. septembra na više lokacija u Tivtu.


Od nastanka pa do danas, festival privlači veliki broj ljudi koji se neprekidno povećava po čemu prednjači na listi najvažnijih festivala u Crnoj Gori. Ako još dodamo da je kompletan trodnevni program festivala besplatan, eto dodatnog razloga da ne propustite ovogodišnji Tivat World Music. 

Po riječima Dalibora Ševaljevića direktora festivala i ove godine publici je ponuđen raznovrstan i bogat program. 

Pa tako festival tradicionalno otvaraju mladi muzičari iz Muzičke škole Tivat na stejdžu "Gumno - Pine" u petak 08. septembar u 18:00h. 


Nakon otvaranja selimo se na stejdž "Gornja Lastva" na kojem ćemo u 19:00h imati otvoreni okrugli sto na temu "Muzika Priroda Čovjek" sa panelistima iz oblasti kulture i umjetnosti iz Crne Gore i regiona.

Nakon ove panel diskusije, na istoj lokaciji, natupiće bend "Heart Flame" iz Slovenije. Bend će nam prenijeti terapeutske zvukove i pozitivne vibracije. Do Gornje Lastve je obezbijeđen besplatan prevoz iz Tivta i nazad nakon nastupa.

Na glavnom stejdžu "DTV Partizan" od 21:30h će nastupiti argentinski tango bend Chimi Chango, a poslije nastupa benda imaćemo milongu na kojo će za nas muziku birati tango instruktorka DJ Alma.


Drugi dan festivala počinje na stejdžu "Gumno - Pine" na kojem će nastupiti slovenački bend "Srčani Plamen" (Heart Flame) poslije čijeg nastupa posjetiocima će se obratiti zvukoterapeut Samo Šincek.

Nakon toga selimo se na glavnu binu Tivat World festivala "DTV Partizan" na kojoj nastupa crnogorski sastav Ansambl Toć sa klapom Jadran koji će napraviti sjajnu atmosferu i uvertiru za party bend iz švedska Tibble Transibiriska.

Treći dan festivala počinje takođe na stejdžu  "Gumno - Pine" a nastup će nam prirediti učenici iz Muzičke škole Tivat.

Poslije ovog nastupa program se nastavlja na stejdžu "Gornja Lastva" na kojem će nastupiti crnogorski sastav "Sara Jovović kvartet" uz goste iz Berlina. Do Gornje Lastve je obezbijeđen besplatan prevoz iz Tivta i nazad nakon nastupa.

Na glavnom stejdžu "DTV Partizan" od 20:30h nastupiće bend "Funktastic Coalition" iz Srbije, a nakon njega ruski world music bend Karelia.

 

"Ove godine uspjeli smo da festival vratimo na onaj kolosjek koji je bio u startu zamisljen. Višesmjerna komunikacija različitih kultura koja je srž shvatanja umjetnosti, tako da imamo kvalitetne sastave iz Crne Gore, regiona i svijeta, a Tivat za vrijeme trajanja festivala, postaje svijet u malom." - navodi Ševaljević.

* Prenošenje i dijeljenje sadržaja sa portala Art Montenegro na druge medije (portale, sajtove, štampana izdanja...) dozvoljeno je samo uz odobrenje uredništva. Po odobrenju sadržaj je moguće dijeliti samo u cjelini, bez modifikovanja teksta uz napomenu da je sadržaj preuzet sa portala Art Montenegro i uz direktan link ka tekstu.

 

Podijeli ovaj članak
Pročitajte još
10 godina Art Montenegra
Previous

10 godina Art Montenegra

Leave review
Vrijeme leti kada radite na nečemu u čemu ste stra...
Read More
The Books of Knjige - Hoću da me ljubiš (video)
Next

The Books of Knjige - Hoću da me ljubiš (video)

Leave review
Fenomenalni sastav The Books of Knjige ovih dana j...
Read More