Tivat World Festival dobitnik nagrade WBA

Tivat World Music Festival je dobitnik prestižne nagrade WBA (Wild Beauty Awards) za najbolju manifestaciju u Crnoj Gori u 2019. godini koju dodjeljuje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore.

Tivat World festival je osmišljen kao mjesto na kome će se spajati kulture iz cijelog svijeta. Osnovni koncept  festivala je višesmjerna kreativna komunikacija, tako da svake večeri nastupaju bendovi iz Crne Gore, regiona i svijeta. Na festivalu se takođe prezentuju nematerijalne kulturne baštine naše zemlje i gostujućih zemalja. 
S obzirom na veliku frekvenciju raznih svjetskih muzičara na festivalu se svake godine desi spontana kreacija, na bini u formi "open jam session-a". Na ovaj način festival daje mogućnost crnogorskim muzičarima da neposredno stvaraju i prošire svoje kreativne vidike, a inostranim umjetnicima da osjete bogatstvo naše kulture.  

Tivat World publici nudi egzotične i kvalitetne bendove od kojih većina po prvi put nastupa na Balkanu.  Na festivalu su u prethodna tri izdanja nastupali fenomenalni bendovi kao što su:

 

Femi Kuti & The Positive Force - Nigerija
Barcelona Gipsy balKan Orchestra - Španija
Aziz Sahmaoui & University of Gnawa - Maroko
Rambo Amadeus - Crna Gora
Divanhana - Bosna i Hercegovina
 Tibble Transsibirska - Švedska    
Bilja Krsitć i Bistrik Orkestar - Srbija
Veja - Hrvatska
Gospoda Glembajevi - Crna Gora
Los Milonguitas - Argentina
Light in Babylon - Turska
Baklava - Makedonija
KAL - Srbija
Albaluna - Portugal
Irfan - Bugarska

U 2020. godini od 11. do 13. septembra u Tivtu vas očekuju autentični sadržaji koji na jedinstven način stavljaju pečat kraju ljetnje sezone na crnogorskom primorju.

* Prenošenje i dijeljenje sadržaja sa portala Art Montenegro na druge medije (portale, sajtove, štampana izdanja...) dozvoljeno je samo uz odobrenje uredništva. Po odobrenju sadržaj je moguće dijeliti samo u cjelini, bez modifikovanja teksta uz napomenu da je sadržaj preuzet sa portala Art Montenegro i uz direktan link ka tekstu.

 

Podijeli ovaj članak
Pročitajte još
Umjetnički muzej Crne Gore
Previous

Umjetnički muzej Crne Gore

Leave review
http://www.mnmuseum.org/
Read More
Risto Stijović - Pariški dani
Next

Risto Stijović - Pariški dani

Leave review
A godine u Parizu... "Proveo sam ih u oskudici, a...
Read More