Umjetnost Milice Lakićević

Vašoj pažnji preporučujemo izuzetne radove mlade akademske slikarke i grafičarke Milice Lakićević sa Cetinja.


Milica Lakićević je rođena 1993. godine. Završila je Srednju likovnu školu “Petar Lubarda”, a zatim osnovne studije na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje smjer – Grafika u klasi prof. mr Vesne Bošković i specijalističke postdiplomske studije na Fakultetu likovnih umjetnosti Cetinje - smjer Slikarstvo u klasi prof. mr Branislava Sekulića.

Predstavljala je Crnu Goru na međunarodnoj likovnoj koloniji devet umjetnika iz devet zemalja članica Jadransko-jonske regije.


Dobitnica Nagrade PERSPEKTIVE Ministarstva kulture Crne Gore i Nagrade za grafiku na I Međunarodnom bijenalu gravure i slikarstva u Mađarskoj.


Izlagala na tri samostalne i više kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.
Članica UMHCG i ULUCG.

Za njeno stvaralaštvo istoričar umjetnosti, prof. dr Aleksandar Čilikov kaže: 


"U kontekstu viševjekovnog razvoja likovne umjetnosti jednu od „vječnih“ tema nesumnjivo predstavlja figuracija u čijoj strukturi, kao dominanta, leži prezentacija ljudskog tijela. Niz stvorenih remek-djela sa figuralnom temom, izmedju ostalog, svjedoče o izrečenoj konstataciji. Upravo ta „vječna“ i neiscrpna tema leži i u umjetničkim interesovanjima mlade crnogorske umjetnice Milice Lakićević..."

Moj rad je odraz mog unutrašnjeg života na okruženje i obratno...

... Zasniva se na posmatranju lica i stvari, prodirući kroz materiju i oblik, pokušavajući da osjetim i shvatim suštinu.

* Prenošenje i dijeljenje sadržaja sa portala Art Montenegro na druge medije (portale, sajtove, štampana izdanja...) dozvoljeno je samo uz odobrenje uredništva. Po odobrenju sadržaj je moguće dijeliti samo u cjelini, bez modifikovanja teksta uz napomenu da je sadržaj preuzet sa portala Art Montenegro i uz direktan link ka tekstu.

 

Podijeli ovaj članak
Pročitajte još
Posljednji intervju Rista Stijovića -
Previous

Posljednji intervju Rista Stijovića - "U traganju za jednim osmijehom"

Leave review
Na kraju da kažemo još i to, da je ovaj veliki pok...
Read More
LIK PETRA II PETROVIĆA NJEGOŠA
Next

LIK PETRA II PETROVIĆA NJEGOŠA

Leave review
Autor ovoga teksta o Njegošu ističe posebne njegov...
Read More