Hernan Cattaneo - El Maestro

Argentinskog DJ maga teško je opisati kroz jednu riječ, osim možda – El Maestro - Hernan Cattaneo (Ernan Katanjo)

Hernan Cattaneo, argentinski progressive izvođač i dobitnik nagrade za istaknutu ličnost u kulturi Buenos Ajresa, jedan je od vodećih andergraund umjetnika koji je argentiski house sa lokala premjestio na internacionalnu scenu. On je jedan od rijetkih koje ne treba posebno predstavljati, njega obožavaoci širom svijeta zovu El Maestro. Kumovao je andergraund house sceni i postao njena srž. Njegov zvuk proteže se u granicama progressive, house i techno muzike.


Za više od tri decenije karijere izdao je 11 albuma, 30 singlova i 50 remiksa. Njegova prva rezidentura u Buenos Ajresu u klubu Clubland i prijateljstva sa velikanima elektronske muzike, kao što su Paul Oakenfold, John Digweed i Sasha, usmjerili su ga na pravi put ka svjetskoj slavi.

Prekretnica u njegovoj karijeri dogodila se 1998. godine kada je Hernan upoznao Paul-a Oakenfold-a u Buenos Ajresu. Oakenfold je u to vrijeme bio najpoznatiji di-džej na svijetu i dopala mu se muzika koju je Hernan puštao, pa mu je ponudio da nastupa sa njim širom svijeta. Ta odluka promijenila je njegov život zauvijek.


Samo nekoliko godina nakon početka karijere, Hernan je postao prvi južnoamerički rezident globalnog brenda Cream, dobio je rezidenture u klubovima Cream na Ibici i Liverpulu, kao i u klubovima Pacha u Buenos Airesu i Ibici. Takođe, bio je među najboljih 100 di-džejeva 10 godina za redom na DJ Mag-ovoj Top 100 listi.

Hernan Cattaneo je u Crnoj Gori nastupao više puta. Početak njegovih nastupa u Crnoj Gori je “Refresh Festival” 2008. godine u poznatoj kotorskoj diskoteci Maximus, kasnije su slijedili nastupi u Budvi, Tivtu, Podgorici…


dio teksta preuzet sa sajta: urbanbug.net

foto: hernancattaneo.com

* Prenošenje i dijeljenje sadržaja sa portala Art Montenegro na druge medije (portale, sajtove, štampana izdanja...) dozvoljeno je samo uz odobrenje uredništva. Po odobrenju sadržaj je moguće dijeliti samo u cjelini, bez modifikovanja teksta uz napomenu da je sadržaj preuzet sa portala Art Montenegro i uz direktan link ka tekstu.

 

Podijeli ovaj članak
Pročitajte još
Izložbe savremene crnogorske likovne umjetnosti 1970/73.
Previous

Izložbe savremene crnogorske likovne umjetnosti 1970/73.

Leave review
Dio teksta preuzet iz knjige Dragutina Papovića – ...
Read More
Daniel Cordier - odlazak kralja umjetnosti
Next

Daniel Cordier - odlazak kralja umjetnosti

Leave review
https://artmontenegro.me/art-montenegro/daniel-cor...
Read More