Malena

Malena, fenomenalni film Giuseppea Tornatorea, u kojem Monica Bellucci igra glavnu ulogu Maddalene Scordi, koja je u mjesti daleko poznatija po nadimku Malena.
Radnja filma je smještena u malom selu na Siciliji tokom Drugog svjetskog rata, a sam film je proslavio Monicu, prvo u Evropi, a kasnije i u Americi.


Film nam otkriva neobičnu priču o očaranosti i sanjarenju Renata (Giuseppe Sulfaro), trinaestogodišnjaka koji je opsjednut Malenom, najljepšom i najpoželjnijom ženom u gradu koja živi sama jer joj je muž otišao u vojsku.


S obzirom da Malena predstavlja san svakog muškarca u gradu, ona postaje predmet zavisti i ogovaranja žena, koje je doživljavaju kao prijetnju. Zbog toga rješavaju da pokrenu napad protiv nje... 
U ovom filmu, Monica je ikona ljepote, filmskog glamura i šarma, poput nekih velikih diva iz prošlosti.


Italijanska glumica i model, koja je karijeru započela kao model, a kasnije i glumeći u italijanskim filmovima, vrlo brzo se probila do Holivuda zahvaljujući svom atraktivnom izgledu, svojom senzualnošću, ljepotom i naravno fenomenalnim glumačkim sposobnostima!

U karijeri je glumila u nekoliko ostvarenja koja su doživjela veliki internacionalni uspjeh, poput filmova Drakula, Malena, The Matrix Reloaded, Stradanje Hristovo, Spektra, Pakt sa vukovima i Na mliječnom putu. 
U serijalu filmova o Džejmsu Bondu bila je najstarija Bondova djevojka; glumila je u filmu Spektra iz 2015. godine.


Bila je članica žirija na Filmskom festivalu u Kanu 2006. godine.Nagrađena je ordenom Legije časti, najvišim priznanjem koje uručuje država Francuska.


Zbog njene ljepote smatra se jednim od najvećih seks-simbola u svijetu.

* Prenošenje i dijeljenje sadržaja sa portala Art Montenegro na druge medije (portale, sajtove, štampana izdanja...) dozvoljeno je samo uz odobrenje uredništva. Po odobrenju sadržaj je moguće dijeliti samo u cjelini, bez modifikovanja teksta uz napomenu da je sadržaj preuzet sa portala Art Montenegro i uz direktan link ka tekstu.

 

Podijeli ovaj članak
Pročitajte još